Αρχική » SLIDE » Πανόπουλος: «Έκανα λάθος που μπήκα στο ποδόσφαιρο»

Πανόπουλος: «Έκανα λάθος που μπήκα στο ποδόσφαιρο»

Ο ισχυρός άνδρας της SKODA Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη στην «Αθλητική Κυριακή». Μεταξύ άλλων, μίλησε για τις περίφημες ανακοινώσεις του, την διαιτησία, τους «ισχυρούς» του ποδοσφαίρου, αλλά και το μέλλον του στην ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε

Για το πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στην ομάδα του: «Ήταν ένα μαρς πέναλτι. Τι να πω εντάξει έτσι είναι η ζωή τι να κάνουμε. Ήταν ένα μαρς πέναλτι και αν δεν έμπαινε έπρεπε να χτυπηθεί και δεύτερη φορά».

Για τις περίφημες ανακοινώσεις της Ξάνθης: «Τις ανακοινώσεις τις γράφει μια εταιρία στην Ελβετία που συνεργαζόμαστε, οι οποίοι κάνουν σκάουτινγκ στα παιχνίδια μας και γράφουν τις ανακοινώσεις, χωρίς ποτέ να τους λογοκρίνω. Είναι γραφείο επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων στην Ελβετία».

Για τους Έλληνες διαιτητές: «Εντάξει σήμερα είμαι, αύριο μπορεί να μην είμαι, κάθε ομάδα το βιώνει και η διαιτησία δεν μπορεί να είναι διαφορετική απο αυτό που βιώνουμε στο κοινωνικό μας περιβάλλον. Δεν μπορεί να έχουμε μια διαιτησία άψογη όταν και εμείς οι ίδιοι έχουμε προβλήματα».

Για την παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια στην Ξάνθη: «Yπάρχουν στιγμές οι οποίες ήταν θετικές όπως σε όλα στην ζωή αλλά και αρνητικές. Αν με ρωτούσατε αν γύρναγα τον χρόνο πίσω 27 χρόνια, αν θα έμπαινα στο ποδόσφαιρο, θα σας απαντούσα ότι δεν θα έμπαινα στο ποδόσφαιρο ΠΟΤΕ. Όχι για αυτά που έχω ζήσει, τις εμπειρίες που έχω αποκτήσει θετικές ή αρνητικές… Απλώς θεωρώ ότι έκανα λάθος. Δεν ήταν κάτι το οποίο εκείνη την στιγμή ήθελα. Στην αρχή ξεκίνησε ως μια απλή χορηγία και εν συνεχεία μπλέχτηκα χωρίς να το καταλάβω. Τώρα είναι έτσι και πρέπει να διαχειριστώ τα πράγματα έτσι όπως ήρθανε».

Για την ίδρυση της Super League, της οποίας υπήρξε πρωτεργάτης: «Όχι δεν είμαι ευχαριστημένος. Όταν υπήρξε αυτή η σκέψη ήταν πραγματικά σε σωστό τάιμινγκ είχανε μπει οι σωστές βάσεις ώστε η Super League να μην είναι super μόνο στο όνομα αλλά να το πρεσβεύει πραγματικά και σαν επίπεδο, σαν επίπεδο συμπεριφοράς, σαν επίπεδο διαχείρισης των πραγμάτων, σαν επίπεδο σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων και των ιδιοκτητών. Τα δύο πρώτα χρόνια και με την προεδρία των κυρίων Κόκκαλη και Βαρδινογιάννη θεωρώ πως η Λίγκα πήγε υποδειγματικά αλλά από εκεί και πέρα κάπου χάσαμε τον δρόμο».

Για το μήνυμα που θα έστελνε στους ανθρώπους που ηγούνται των ισχυρών ομάδων:«Κοίταξε, νομίζω είναι μεγάλοι άνθρωποι, επιχειρηματίες πετυχημένοι ο καθένας στον χώρο του, νομίζω θα πρέπει να βγάλουν απο το ποδόσφαιρο αν έχουνε τα όποια επαγγελματικά συμφέροντα, τις όποιες  πολιτικές σκέψεις, γιατί θα είναι χωρίς αύριο το ποδόσφαιρο αν οι τέσσερις συγκεκριμένοι παίκτες δεν βρεθούνε στο ίδιο τραπέζι όπως είχε γίνει κάποια χρόνια πριν με την δημιουργία της Super League.

Έτσι ώστε να σχεδιάσουν σε ένα χάρτη ποιο είναι το ποδόσφαιρο που θέλουμε να παίζεται. Όλα τα άλλα είναι λόγια για να αγαπιόμαστε. Ας πάρουν ο ένας τηλέφωνο τον άλλον, μεγάλοι άνθρωποι είναι και έχουν εμπειρίες από τις επιχειρήσεις τους. Ας μην κοιτάμε τους ηρωισμούς, ποιος μπορεί να τους φέρει κοντά. Αν το κάνουν, θα κάνουν κάτι καλό για τους ίδιους, για το ποδόσφαιρο, για την κοινωνία, ακόμα και για τους πολιτικούς. Αν αυτό το κάτι γίνει, θα λύσει το πρόβλημα της βίας και της διακοπής και θα απενεργοποιήσει πολύ κόσμο που πιθανόν να εμπλέκεται στα στοιχεία της βίας και της διαπλοκής που έχουμε σήμερα».

Για το μέλλον του κι αν θα αποχωρήσει από την Ξάνθη: «Δεν είμαι εξαρτημένος από τίποτα στην ζωή μου. Aν μπορούσα να φύγω αύριο, θα έφευγα. Εμένα δεν με ενδιαφέρει να ακριβοπουλήσω την ομάδα μου. Δεν με ενδιαφέρει ούτε καν το σωστό deal. Θέλω να δώσω ότι υπάρχει μια εταιρία που δεν χρωστάει σε κανέναν, που ορκωτοί λογιστές σε έναν έλεγχο θα τελείωναν σε δύο ώρες. Και αμέσως μετά να πω γεια και ευχαριστώ…».

*sport24.gr

σχόλια

Δείτε επίσης

Προκρίθηκε στον τελικό η ομάδα Regions Cup της ΕΠΣ Ξάνθης!(Vid)

Η νίκη ήρθε στα πέναλτι για την ομάδα Regions Cup της ΕΠΣ Ξάνθης κόντρα στην ομάδα …